Новини и статии

Невероятни, но ефикасни съвети за отслабване

Публикувано в: Любопитно 5 August 2010

4026793121132

Известно е, че за да отслабнем, трябва да ядем по-малко и да се движим повече, но изследванията показват, че има и други начини за загуба на излишното тегло. Опитайте някои от следните съвети, които гарантирано ще ви помогнат да отслабнете, без да се подлагате на тежки и строги диети:

Хората, които се подлагат на акупунктура веднъж седмично, може да отслабнат с 4,5 килограма за 3 месеца. Чрез натискане на определени точки по тялото се изпращат електрически сигнали за подтискане на апетита.

Подправяйте редовно киселото мляко с канела, за да изгаряте мазнини. Тази подправка е мощен стимулатор на метаболизма. С половин чаена лъжичка канела на ден може да отслабнете с 1 килограм за месец.

Напускайте работното си място по време на обедната почивка. Така ще консумирате дневно по 250 калории по-малко от хората, които похапват зад бюрото си, докато работят.

Смейте се на воля. Ако се смеете по 10-15 минути на ден, ще увеличите седмичното изразходване на енергия с до 280 калории.

Една чаша сок от моркови на ден ще ви помогне да загубите до 2 килограма за 12 седмици. Той е богат на фибри и хранителни вещества, които горят мазнините.

Приемайте добавки от калций. Ще стопите 2,6 % повече тлъстини от тези, които не го взимат.

За да изгаряте повече калории, тренирайте или работете в такт с музика. Така ще се уморите и по-малко.

Консумацията на червени меса може да ви помогне да отслабнете. Те осигуряват протеини, които поддържат мускулната маса, а мускулите изгарят 4 пъти повече калории от тлъстините.

Не спортувайте сами. Тренирайте с приятели и ще отслабнете с една трета повече, отколкото ако правите упражнения сами. Когато тренират групово, хората са по-мотивирани и се окуражават взаимно.

Яжте червени чушки. Tе съдържат капсацин, който засилва метаболизма с 25%.

Стресът на работното място е най-главната причина за преяждането. Дишайте дълбоко от време на време по 2 минути, като се съсредоточавате върху диафрагмата. Така ще огладнявате по-трудно.

Сутрешната гимнастика помага за по-бързото изгаряне на мазнините. По това време се отслабва най-лесно, защото организмът изразходва резервите от мазнините, за да си осигури енергия за деня.

Между основните хранения изяждайте по 3 богати на протеини закуски, които съдържат по 250 калории. Например нарязани пилешки гърди или 185 грама риба тон с тънка филийка препечен хляб. Така ще увеличите шансовете да отслабнете с 30%.

Изключвайте телевизора, докато се храните, защото разсейването отлага момента, в който приключвате с яденето. Това може да ви спести увеличаване на теглото с 3,5 килограма годишно.

Добавяйте соев сос към ястията, за да отслабнете. Установено е, че соевите протеини си взаимодействат с рецепторите в мозъка, които съобщават, че сме утолили глада си.

Нарязвайте на парченца храната си, за да приемате 20% по-малко калории. Нарязаната храна изглежда с 27% повече, отколкото същото количество цели продукти. По този начин няма да препълните чинията си.

Идеална закуска срещу натрупване на тлъстини е парче диня или пъпеш, последвано от едно яйце. Богатото на протеини яйце неутрализира въглехидратите в плодовете.

Една чаша червено вино предпазва от трупането на тлъстини, особено в коремната област. Ресвератролът в гроздето спира развитието на мастните клетки около талията.

Слушайте приятна музика, докато се храните. Така ще се отпуснете, ще дъвчете по-бавно, ще ядете по-малко и ще спрете, когато се нахраните.

След хранене дъвчете 15 минути дъвка без захар и отново след 2 часа, за да избегнете желанието за следобедна закуска.

Правете повече секс. Освен че ще изгаряте по 150 калории за 20 минути, ще активирате хормоните, които засилват метаболизма и укрепват мускулите.

Яжте нарове. Те намаляват склонността на организма да трупа мазнини и са толкова сладки, че отслабват апетита към сладки храни.

Печете месото на скара, защото при този процес на обработка от него изтичат излишните мазнини.

Пийте зелен чай. Той съдържа вещество, което влияе на оксидирането на мазнините и метаболизма.

Яжте зрял фасул веднъж седмично. Той съдържа ензим, който сигнализира на организма да разгражда натрупаните тлъстини, зарежда с енергия и подобрява метаболизма.

Дайте предимство на спанака пред всички зелени зеленчуци. Той осигурява двойно повече фибри, което помага на организма да обработва мазнините по-ефикасно.

Яжте козе сирене. То има с 40% по-малко калории от кравето сирене.

Включете лещата във всяко ядене, за да отслабнете със 7 килограма за 10 седмици. Тя е пълна с аминокиселината леуцин, която изгаря бързо мазнините.

Яжте „добри мазнини", за да изгорите тлъстините. Те се съдържат в яйцата, орехите и олиото от рапица. Освен това намаляват и риска от сърдечни заболявания.

Пийте сокове с пулпа. Допълнителните фибри в тях засищат за по-дълго време.

Закусвайте. Хората, които пропускат да задействат метаболизма си със закуска, поемат дневно по 100 калории повече.

Изяждайте по 1 ябълка 15 минути преди хранене. След това ще консумирате средно 187 по-малко калории.

Заливайте салатите с малко зехтин. Съдържащите се в него полезни мастни киселини активизират един протеин, който създава чувство за ситост, и по този начин предпазва от преяждане.

Добавяйте домати към сандвичите, за да не огладнявате бързо. Те подтискат хормона грелин, който е отговорен за пристъпите на глад.

Осигурете си 3-часови интервали между храненията. Така няма да нарушите метаболизма си.

Яжте ананаси. Те не само засилват метаболизма, но съдържат и бромелин, която разгражда протеините.

Добавяйте червен пипер към ястията. Смлените червени чушки съдържат 6 пъти повече витамин С от доматите, който е решаващ за превръщането на мазнините в енергия.

Слагайте оцет в салатите и сосовете. В него има оцетна киселина, която ускорява изгарянето на мазнините.

Хранете се на масата. Така ще консумирате с една трета по-малко, отколкото ако похапвате в движение.

Яжте царевичен чипс. Мазнините в него са наполовина по-малко, отколкото в стандартния.

Хранете се в компания. Установено е, че хората се нагаждат към количеството храна, която изяждат партньорите им. Обедът с приятелка означава 35% по-малко калории.

Не яжте това, което не расте, не ходи и не плува. Обработените храни са пълни с трансмазнини и изкуствени подсладители.

Ходете след тренировка, за да продължите дейността на ензимите, които топят мазнините. Прекаленото застояване ги дезактивира.

Избягвайте енергийните напитки. Енергията, която те дават, спада бързо и от тях се пълнее.

Използвайте обезмаслено мляко. Освен че има наполовина по-малко калории от пълномасленото, то е по-богато на калций и фосфор, които помагат за разграждането на мазнините в клетките.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10876 seconds