
Обработеното месо крие реален риск за сърцето

Консумацията на бекон, колбаси и други обработени меса може да повиши риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет, съобщава Ройтерс.
Учени от „Харвард" са анализирали близо 1600 изследвания и са установили, че 50 грама месни продукти дневно увеличават риска за сърцето с 42%, а от диабет - с 19%. Приемът на прясно месо, независимо дали е говеждо, свинско или агнешко, не повишава опасността, което според специалистите означава, че солта и консервантите в обработените храни са истинската заплаха за здравето.
Всички видове колбаси съдържат добавки, сол и консерванти.
Тези от хората, които не могат да се откажат напълно от колбасите, могат да намалят риска за сърцето си, като консумират обработени меса веднъж седмично, съветват експерти.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Игнорирането на млякото е грешка
- Момиче живее като по чудо с излекувано сърце след отхвърляне на присадено
- Сезонът на голямото ядене
- Любителите на месо трупат повече килограми с времето
- Кафето и чаят намаляват риска от диабет
- Ползата от рибата зависи от начина на приготвяне
- Доматите са полезни и в борбата с килограмите
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.