Новини и статии

Ползите за красотата от 8 часа сън

Публикувано в: Релакс и антистрес, Красота и естетика 16 December 2010

womansleeping1

Забравете лосионите и разкрасителните отвари. Не харчете пари за нови дрехи и прическа. Най-добрият начин за подобряване на външния вид е старомодният сън за красота. Шведски учени твърдят, че жените, които успяват да спят по 8 часа на нощ, са по-привлекателни от останалите.

За целите на проучването, публикувано в BMJ, били фотографирани 23 младежи след задоволителен нощен сън. Резултатите показали, че хората, които не си доспиват, се възприемат като по-малко привлекателни и по-малко здрави.

Въпреки че сънят за красота е смятан за мит, все повече проучвания доказват, че сънят играе важна роля за постигането на красив и здрав външен вид без грим и усилия. Качествената нощна почивка помага и за намаляване на бръчките, тъй като по време на сън хората се потят повече, което овлажнява допълнително кожата и тя става по-гладка.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14561 seconds