Новини и статии

Ще има ревизия на Позитивния лекарствен списък

Публикувано в: Здравни новини 29 December 2009

nzok

Предстои ревизия на списъка за безплатните и частично платените лекарства. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев.

„При предишната комисия по Позитивния лекарствен списък са се генерирали допълнители средства, които оказват натиск - 7-8 милиона лева месечно са необходими догодина, заради това, че са допуснати лекарства, които са на доста по-високи цени и такива, които не се плащат от всички референтни държави", поясни министърът пред Би Ти Ви.

По думите му, целта е не да се намаляват лекарствата и качествените медикаменти, а да се разпределят наличните средства така, че да има за всички.

„Все пак се налага една ревизия, за да се прецени с наличния ресурс кое е приоритетно да бъде покрито. Не е тайна, че има разследване в момента - на компетентните органи е дадена справка - кои медикаменти, от кои производители, кой какво е предложил. Няма да има лишения за гражданите от това, което досега са получавали", каза д-р Нанев.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20034 seconds