Новини и статии

Сладолед облекчава състоянието при химиотерапия

Публикувано в: Здравни новини 29 October 2009

sladoled_1

Учени от Нова Зеландия разработват сладолед, който е толкова полезен за здравето, че може да бъде предписван като лекарство, съобщи Ройтерс.

Експерти от университета в Оукланд работят съвместно с производител на млечни продукти за създаването на "медицински десерт", който досега е показал обещаващи резултати при премахването на страничните ефекти от химиотерапията. Сладоледът "Презареждане" съдържа активни съставки от млечни продукти, за да се справи с диарията, анемията и липсата на апетит при хора, които са подложени на химиотерапия.

Участниците в изследването  консумирали по 100 грама от сладоледа с ягодов аромат всеки ден. Двете биоактивни млечни съставки, разработени специално за продукта, имат потенциала да помогнат на организма да се справи с последиците от лечението на ракови заболявания, твърдят учените.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12532 seconds