Новини и статии

СЗО: Вирусът A(H1N1) не е мутирал към по-тежко заболяване

Публикувано в: Здравни новини 21 September 2009

Генералната директорка на Световната здравна организация /СЗО/ Маргарет Чан заяви, че вирусът A(H1N1) все още не е мутирал към по-тежко заболяване и че разработването на ваксините продължава, предаде АФП.

До този момент ваксините се оказаха много ефективни, заяви Чан при откриването в Хонконг на годишното събрание на СЗО за Западно-Тихоокеанския регион. "Вирусът може да мутира всеки момент. Но от април ние установихме въз основа на предоставените от лаборатории от цял свят данни, че вирусът е много сходен /с предишното си състояние/", заяви Чан. Три милиарда дози с ваксини може да бъдат произвеждани всяка година, каза още тя, уточнявайки, че Китай вече е започнал да ваксинира населението си. Тя посъветва също така властите в Хонконг постепенно да смекчат мерките срещу пандемията и да съсредоточат ресурсите върху заразените. Само пациентите с висок риск, възрастните и хората с наднормено тегло, които страдат от хронични заболявания, могат да бъдат тежко засегнати от вируса, подчерта тя.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13650 seconds