Новини и статии

Ако искате да отслабнете със спорт

Публикувано в: Фитнес и тонус 4 January 2010

groupfitness_1

Нерядко желанието да се свалят килограми чрез усилена физическа активност угасва бързо и причините за това могат да се групират най-общо така:

Отказваме се прекалено бързо
Случва се, когато ни предложат нещо вкусно, но калорично, да се изкушим и да се откажем от здравословната диета или ако сме прекалено заети и стресирани, да прекъснем физическите занимания. Едно от най-важните неща е връщането към умереното хранене и спорта. Няма значение колко дълго е било прекъсването, пристъпете незабавно към действие /например една бърза разходка/, за да овладеете положението.

Физическото усилие е награда, не наказание
Често физическите упражнения се възприемат катонеобходимо зло заради пропуските в диетата. Пренастройте мисленето си. Припомнете си, че човешкото тяло е създадено за движение и се нуждае от него. Приемайте упражненията като награда след като цял ден сте били принудени да седите на бюрото и си мислете колко бодри  ще се почувствате след покачването на ендорфините в организма.

Очакваме незабавен ефект
Наистина е изнервящо, когато след няколко седмици физически упражнения и разумно хранене кантарът не помръдва. Но така както не сте натрупали излишните килограми за една нощ, трябва да мине време, за да започнат да намаляват. Мислете си за ползата от упражненията в момента - ставате по-силни, енергични и бодри, спите по-добре и гледате по-позитивно на света. Продължавайте в този дух и теглото ви ще започне да намалява.

Очакванията са нереалистични
Всички хора мечтаят за изваяни тела, но ако не са спечелили от генетичната лотария, много малко от тях могат да постигнат това без постоянство в движението. По-добре си поставяйте реалистични цели - да станете по-силни и гъвкави, да укрепите коремните и вътрешните мускули или да подобрите стойката и вида на фигурата и самочувствието си.

Очакваме комплексни резултати при еднообразни упражнения
Много лесно се попада в една рутинна фитнес схема, при която се повтарят едни и същи упражнения. Тогава мускулите се адаптират изключително бързо. Тлъстините се превръщат в мускулна маса, когато тялото непрекъснато се „изненадва": пробвайте някои нови упражнения, сменяйте спортните уреди и редувайте различни видове спорт -  вдигайте тежести, плувайте, карайте колело, тичайте.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.01976 seconds