Новини и статии

Безплатни прегледи за туберкулоза

Публикувано в: Здравни новини 6 January 2010

30 човека на 100 хил. е средната заболеваемост в гр.Варна

Безплатните прегледи за туберкулоза във варненския тубдиспансер продължават през целия януари. Пулмолозите съветват всеки, който има кашлица, продължила повече от 14 дни, да потърси незабавно лекарска помощ.

„Според официалната статистика във Варна на 100 хил. души население болните от туберкулоза са 29, но реалността е по-страшна", посочи управителят на здравното заведение д-р Петър Генов. В рамките на дните на отворените врати, които се проведоха през последното тримесечие на миналата година в здравното заведение, са установени 25 нови случая на туберкулоза. През цялата 2009 г. новорегистрираните болни са близо 130.

Въпреки усилията, през декември лекарите от диспансера не са успели да спасят живота на 49-годишен мъж от добричко село, който дошъл за консултация твърде късно. По думите на управителя на здравното заведение, преди това мъжът e търсил медицинска помощ, но никой от лекуващите го не е предположил, че пациентът има туберкулоза.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20122 seconds