Новини и статии

Болниците за активно лечение ще останат 130

Публикувано в: Здравни новини 13 May 2010

mh

Болниците за активно лечение в България ще са 130. Останалите до 400 ще бъдат за долекуване и продължително лечение. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова. Тя за пореден път увери, че МЗ предвижда преструктуриране, а не закриване на болници.

Решението за това кои лечебни заведения ще се използват за долекуване ще бъде взето на базата на наличните специалисти. „Към болниците за долекуване и продължително лечение ще бъде прехвърлен голям ресурс", обясни проф. Борисова. „Една от задачите ни е да регламентираме методологията за определяне на лекарските заплати - тежест и сложност на работа, квалификация, трудоемкост, специализации", подчерта тя.

Министърът на здравеопазването изрази надежда, че здравната карта ще стане готова възможно най-скоро - края на май, средата на юни. „Това е нещо изключително важно и неотложно", подчерта тя пред bTV. Проф. Борисова каза още, че отмяната на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места е временна, защото е продиктувана и от икономически причини.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Не на закриването на малките болници

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12906 seconds