Новини и статии

Децата се нуждаят от прах, за да не получат астма

Публикувано в: Превенция и хигиена 19 April 2010

20090712kidsplayinginovergrowngrass171

Резултатите на едно от най-новите американски проучвания показаха, че децата трябва да имат контакт с прах, за да придобият имунитет към астмата, съобщи "Дейли Телеграф".

Според американски учени причината толкова много деца този век да боледуват от болестта е, че къщите ни днес са твърде чисти и нямат прах, което прави малчуганите уязвими. Мнението им е, че децата трябва да имат допир до праха, което ще направи организмите им по-силни в битката срещу бактериите. Изследователите смятат, че кучетата и котките създават голямо количество мръсотия вкъщи, което също помага на детските имунни системи. "Резултатите ни осигуриха първите данни, че доминиращите бактериални популации в домашния прах са значително повлияни от промените в средата на живот, която например котките и кучетата правят", заяви Райна Майер, професор от Американската асоциация по Микробиология. "Популациите на доминиращите бактерии са тясно свързани с астмата, което потвърждава хипотезите, че различните видове домашни микроорганизми в ранните години на децата могат да изиграят ключова роля в развитието на детската астма", допълни професор Майер.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.00611 seconds