Новини и статии

Движението намалява стреса на работното място

Публикувано в: Релакс и антистрес, Фитнес и тонус 20 January 2010

exerciseofficeballmain_full

Всекидневните упражнения са сигурният партньор в борбата срещу неприятния стрес на работното място.

Работният ден често е придружен с голяма доза безпокойство, умора и лишаване от сън. Една среща, втора среща, доклади и телефонни разговори- това е животът в офиса и може да стане наистина сериозен източник на стрес. Въпреки че можете да се консултирате с лекар, ако започнете да чувствате изтощение, стрес симптомите понякога са повече от очевидни. Проблеми със съня, лоша концентрация и раздразнителност са само част от проявените симптоми на ужасния стрес в офиса. Винаги има време да включите малки стъпки в своето ежедневие, които обаче са в състояние да ви помогнат да преодолеете усещането за скука или тревожност, причинено от прекалената работа.

Най-важно е движението. Всекидневните упражнения не само помагат да изчистите ума си и да преодолеете физическото изтощение, но и ви осигуряват по-здравословен сън, след който лесно ще се изправяте на крака, готови за началото на тежкия ден. Ако не сте привърженици на фитнеса, опитайте с йога. Веднъж или два пъти в седмицата ще бъде повече от достатъчно бързо да се научите да дишате правилно: контролът на дишането помага за управлението на ситуации на голяма тревога, без да са необходими лекарства. Работата е важна, но не забравяйте и личния си живот, който ще ви помогне да се отдадете на заслужена почивка, съветват експерти.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Стресът е най-големият враг и всички сме под неговото влияние! единственото, което помогна при мен е медитация, йога и анти стрес дихателни техники, които научих във фондация изкуството да живееш, потърсете начини за справяне със стреса при специалистите тук http://www.artofliving.org/bg-bg

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18119 seconds