Новини и статии

СЗО финансира у нас проекти за 520 хил. долара

Публикувано в: Здравни новини 9 September 2009

Световна здравна организация

Страната ни ще реализира проекти в сферата на здравеопазването на стойност 520 хил. долара, осигурени от Световната здравна организация.

Правителството одобри проекта на двугодишно споразумение за сътрудничество (2010-2011 г.) между Министерството на здравеопазването и Европейското регионално бюро на СЗО. Насоките, по които ще се работи, са с цел подобряване на организацията, ръководството и управлението на здравните системи и предоставянето на здравни услуги. Останалите приоритети са свързани с намаляването на здравната, социалната и икономическата тежест на заразните болести, подготовка за извънредни ситуации в здравеопазването, бедствия, кризи и ограничаване на тяхното социално и икономическо въздействие.

Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев ще води нашата делегация, която ще участва в сесията на  Европейския регионален комитет на СЗО от 14 до 17 септември в Копенхаген.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16852 seconds