Новини и статии

Гледането на телевизия предизвиква агресия при малките деца

Публикувано в: Психично здраве 5 November 2009

Телевизията предизвиква агресия при децата

Според ново проучване колкото повече телевизия гледат 3-годишните деца, толкова е по-вероятно да имат агресивно поведение, съобщи Ройтерс.

Американски учени са анализирали данните за 3 128 жени и техните деца. Две трети от майките са заявили, че децата им (на 3-годишна възраст) гледат средно по около три часа на ден телевизия. Като са взети предвид фактори, които се асоциират с агресията - буйни съседи, депресия в семейството и други, е установено, че гледането на телевизия оказва най-негативен ефект върху детското поведение - склонност към насилие, гневни настроения, крясъци, неподчинение и др. Въпреки че не са известни точните механизми на въздействие, специалистите препоръчват да не се разрешава телевизия на деца на 2 години или по-малка възраст, а при по-големите времето да се ограничава.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12427 seconds