Новини и статии

И любовта, и здравето на мъжа минават през стомаха

Публикувано в: Хранене и диети, Сексуално здраве 7 August 2009

Любовта на мъжа минава през стомаха

Всички знаем откъде минава пътят към мъжкото сърце. Но с помощта на вкусното ядене може не само да накарате вашия любим да ви обича завинаги, а и да го предпазите от някои мъжки болести и проблеми. Ако вашата половинка напоследък е станала много апатична и заспива веднага щом помирише възглавницата, или пък въобще не забелязва новите ви дрехи, това съвсем не означава, че си е намерил друга. Такива периоди на апатия и понижено либидо се случват при всеки понякога.

Как да повишим неговия интерес?

Основните продукти, които повишават сексуалността, са месо, черен дроб, риба, скариди, омари, кафе, черен шоколад, подправки. Не му давайте да яде много, защото това го отпуска още повече, успокоява го и го навежда на сън. Освен това води до ранни атеросклеротични изменения в кръвоносните съдове. А точно по тях кръвта достига до интимните органи.

Многобройни изследвания на американски и европейски учени показват, че от витамин E пряко зависи сексуалността на мъжете, а и на жените. Той се съдържа най-много в ядките, слънчогледовото семе, омарите, черния дроб, яйцата, овесения булгур. А също и в нерафинираните растителни масла и пшеничните кълнове. Нищо няма да ви пречи да му ги добавяте към храната.

Витамин С и бета-каротин въздействат добре на общия тонус на организма, а следователно и на интимните способности. Ще ги откриете в морковите, магданоза, кайсиите, зелето, пипера, морските деликатеси.

Подправките, и то пикантните, босилекът, розмаринът, целината, чай от женшен също повишават активността на мъжа.

Когато мъжът ви е гневен, му помогнете с кулинарни хитрини

Дори и при най-сговорчивия мъж понякога настъпва момент, когато в състояние на стрес той се държи като разярен бик, опитвайки се да изкара всичко на близките си. Такива внезапни изблици на нервност могат да се погасят с помощта пак на кулинарните хитрости. Опитайте с магнезиева диета. Магнезиевите соли намаляват напрегнатостта, отпускат тонуса на кръвоносните съдове и не позволяват да развие хипертония. Освен това прочистват организма.

Най-много магнезий се съдържа в зърнените трици, в белия фасул, в пшеницата, морковите, ядките, черната боровинка, зеления грах, марулята, доматите. Истински "склад" на магнезия е динята. В 100 г от този плод се съдържа най-малко 7 пъти повече магнезий, отколкото в другите продукти. В случая би било добре мъжът да пие много вода. Тя разтваря и изхвърля всичко вредно от организма, вкл. и продуктите на обмяната на веществата. Точно те предизвикват най-голяма раздразнителност. И накрая, съветваме ви през такива дни да държите по-далеч солта от мъжа си. Тя задържа течностите в мозъка и мозъчните обвивки. А отоците в нервните тъкани може да увеличат нервността.

При дефицит на някои полезни вещества

Витамините от групата В не само подобряват усвояването на магнезия, но и укрепват нервната система и осигуряват душевно равновесие. Затова най-добре му купувайте пълнозърнест хляб с повишено количество на хранителни влакна. Приготвяйте му ястия от соя, фасул, говеждо на пара.

Лецитинът се съдържа най-много в кокошия жълтък, черния дроб, граха, соевото брашно и растителните масла, особено сусамовото и соевото. Предложете му успокояващи билки. В чая и десертите можете да добавите прясна или сушена мента - едно от най-надеждните успокояващи средства. Темпераментните мъже трябва да ядат морска риба с конски босилек (салвия, градински чай). Тази билка успокоява ненужните страсти и подобрява съня.

Когато е тъжен и затворен в себе си, му сервирайте повече риба, пресни зеленчуци и кокошка с босилек

При всеки мъж, дори той да е най-радостният и оптимистично настроен, може да възникнат периоди на необяснима тъга. За разлика от жените силният пол съвсем не е склонен да споделя своите проблеми и обикновено отклонява да отговаря на въпроса какво му е. В периоди на лошо настроение мъжът се стреми да се уедини. Не желае нищо да върши, нито пък да ходи някъде. Дори започва да изпитва отвращение към развлеченията. Не му се слушат и шеги.

Вие трябва и можете да му помогнете да оправи настроението си. Рибата, морските деликатеси, зехтинът, пресните зеленчуци и билките съдържат много омега-3 мастни киселини. Те помагат да се поддържа емоционалната устойчивост, противопоставят се на депресията. Идеалното решение е средиземноморската диета. По-често поднасяйте на мъжа си консервирани сардини, сьомга, пъстърва, скумрия, риба тон. Най-лесно е да се запасите с продаваните в търговската мрежа "морски коктейли" - пет минути бланшировка и ястието е готово. Ако смесите бланшираните продукти с варен ориз и добавите смлени твърдо сварени яйца, копър и майонеза, повярвайте, ще се получи една фантастична салата.

Има обаче мъже, които за ядене признават само месото. В този случай най-подходящо е да му приготвите кокошка с босилек. Това ароматно растение подобрява емоционалното настройване и се съчетава практически с всякакви горещи ястия. А рибата изцяло може да бъде заменена от авокадото. В него се съдържат много "хубави" мазнини.

От какво се нуждае още мъжът до вас

Селен. Това е истинско лечебно средство, което е много необходимо, когато лошото настроение е предизвикано от преокисляване на организма, т.е. натрупване на свободни радикали. Последни изследвания на американските медици показват, че селенът играе ключова роля в профилактиката на депресията. Най-добрите природни източници на този микроелемент са зърнените продукти, рибата, гъбите, орехите, зелето, аспержите, тиквичките, целината, корнишоните.

Серотонин. Съдържа се най-много в бананите, които освен това повишават изработването на това вещество в организма.

Билки с антидепресантно действие. По данни на европейски изследвания най-напред към тези билки спада жълтият кантарион. Ако един месец ежедневно вашият съпруг пие чай с добавен жълт кантарион, неговият емоционален фон ще се повиши значително.

Източник: Блиц

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14254 seconds