Новини и статии

Кисело, по-кисело - лимонено

Публикувано в: Хранене и диети 3 November 2010

limoni3

Само споменаването на името му може да ви накара да се „вкиснете". Въпреки киселия си вкус обаче лимоните се използват в различни сфери - медицина, разкрасяващи продукти, аромотераия и др.

Най-огромната полза от жълтият цитрус е съдържанието на витамин С в големи количества. Специалистите препоръчват употребата на лимони освен за обогатяване на организма с витамини и за тонизиране, но и за пречистване на храносмилателната система.

Друго предимство на киселият плод е, че подобрява работата на имунната система.  Редовната консумация намалява риска от инфекциозни заболявания (настинка, грип). Лимоновият сок се използва и за изхвърляне на токсините от тялото.

Ароматерапията също се възползва от качествата на цитруса. Миризмата му предизвиква усещане за свежест и чистота. Ароматът укрепва доверието между хората, помага за засилване на концентрацията и е много подходящ за работни помещения. Освен това уханието на лимони премахва чувството за непълноценност и вдъхва увереност в собствените възможности.

Сокът от лимони притежава и избелващи свойства, както и помага за заздравяване на ноктите. Няколко капки лимонов сок, добавени към вода и използвани при изплакването на косата, я правят много по-лъскава, здрава, придават й чудесен аромат.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16328 seconds