Новини и статии

Лимоните - най-доброто средство за прочистване на организма

Публикувано в: Хранене и диети 8 April 2010

lemons_m04z

Световноизвестни специалисти по храненето признаха лимона за най-доброто очистващо средство. Затова цитрусовият плод се включва в диетите за извеждане на шлаките от организма и за отслабване. Тайната се крие в благотворното влияние на лимона върху храносмилателния тракт.

Многобройни изследвания доказаха, че киселият цитрус нормализира процесите на усвояване на хранителните вещества. Заедно с физически упражнения и здравословно меню, той помага при сваляне на излишните килограми. Освен това витамин С, съдържащ се в лимоните, повишава имунната защита и ускорява процесa на оздравяване при алергии, туберкулоза, ревматизъм, а изгарянията, фрактурите и раните по-бързо заздравяват.

Според изследване, публикувано в изданието на Американския институт по хранене, пектинът, съдържащ се в лимоновите кори, може за четири часа да приглуши чувството на глад.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10016 seconds