Новини и статии

Китайско чудо пресича грипа

Публикувано в: Здравни новини 4 November 2009

китайско лекарство срещу свински грип

Нашенци луднаха по чудодеен китайски лек срещу свинския грип. От вчера не са спрели да ни питат за лекарството, а ние не знаем нищо за него, съобщиха аптекари пред "Стандарт". Оказа се, че в Китай са пуснали хапчета, които изправят болния на крака само за три дни.

Препаратът бил изготвен на основата на традиционната китайска медицина и бил особено ефективен при деца, твърди зам.-директорът на пекинското управление по традиционна медицина Ту Чжитао пред вестник China Daily. Цената на медикамента, чието име е "Противопростудно номер 2", е шест юана, което е по-малко от $1 за опаковка.

Световната здравна организация все още няма информация за лекарството чудо, поради което е отказала да даде мнение за неговата ефективност. Засега СЗО препоръчва само тамифлу и реленца. Те обаче не достигат в аптечната мрежа в страната и хората са в паника. Аптекарите свършват броените опаковки по 35 лева за няколко часа. След това не могат да се снабдят с нови, защото от складовете им орязват поръчките, за да има за всички. Миналия ден получих 5 опаковки, а днес ми доставиха само 3, оплака се Жоро Георгиев, който ръководи аптека в кв. "Лозенец". Хората го питали до болница ли трябва да стигнат, за да получат лечебния препарат.

Източник: Standart News

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12130 seconds