Новини и статии

Кога презервативът може да изневери?

Публикувано в: Сексуално здраве 12 November 2010

condoms
Едва ли има спор, че презервативът е сред най-сигурните и най-използвани средства за предпазване от забременяване и от полово предавани болести. Неговата употреба обаче, трябва да се подчинява на определени правила.
  • Взимайте презервативи от доказани производители. Спестяването на стотинки при купуването на кондоми от неясни фабрики може да ви излезе доста скъпо.
  • Размерът на презерватива трябва да е съобразен с размера на половия член в ерекция. По-големият презерватив може да се изхлузи по време на акта, а по-малкият може да се скъса от разпъването. Освен това тесният и/или къс презерватив може да причини притискания, оток, микронаранявания на члена. А те са лесна входна врата към инфекции.
  • Внимавайте какви допълнителни съставки са вложени в кондома. Често освен лубрикант (смазващ гел) производителите слагат различни други субстанции, които трябва да са означени на етикета. Някои от тях - спермицидни гелове, ментолови масла, анестетични вещества, могат да предизвикат алергични реакции, включително и такива, изискващи медицинска помощ.
  • Има хора, алергични и към латекс, поради което те трябва да използват кондоми от друга материя.
  • Използването на допълнителни лубриканти при употреба на презерватив трябва да бъде съобразено с изискванията на производителите. Някои от лубрикантите могат да нарушат латекса на презерватива и да го направят безполезен.
  • За да има максимален ефект, презервативът трябва да се постави преди проникването на половия орган и да се свали след окончателния край на акта. Започването на акт без презерватив и поставянето му на по-късен етап, може да предпази от бременност, но не и от венерически заболявания.
  • Практикуването на орален секс без презерватив с несигурен партньор ви излага на риск от полово предавани заболявания - напр. СПИН, хепатит С и др.
  • За нестандартен секс трябва да се използват специално пригодени за целта презервативи.
  • Всеки презерватив трябва да се използва само веднъж и кратко време след изваждането му от оригиналната опаковка. Всеки следващ сексуален акт, макар и кратко време след първоначалния, трябва да се осъществява с нов презерватив.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Уви това е доста неприятен момент. Тук трябва доста да се внимава и при по-големият презерватив да се знае, че може да се изхлузи по време на акта, а по-малкият може да се скъса от разпъването. Освен това тесният и къс презерватив може да причини притискания, оток, микронаранявания на члена. А те са лесна входна врата към инфекции.А никой от нас не сиак да се стига до това.За това точният размери да се внимава при подобен акт е важен момемнт от това да няма последващи неприятни проблеми.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14791 seconds