Новини и статии

Кръвен тест за ранно откриване на ревматоиден артрит

Публикувано в: Здравни новини 29 January 2010

kruven_tes

Обикновено кръвно изследване може да открие ревматоидния артрит, няколко години преди първите признаци на тежкото автоимунно заболяване да се проявят. Новата методика е разработена от сътрудниците на университетската клиника Умеа в Швеция. Досега ранната диагностика на ревматоидния артрит бе затруднена, тъй като началните симптоми са почти незабележими. Освен това в ранните стадии диагнозата може да се сбърка с други болести, като остеоартрит например.

Установено е, че няколко години преди първите симптоми нивото на определени белтъци от групата на цитокините в кръвта се повишава. Те се произвеждат от клетките на имунната система.

Разработката на шведските медици предоставя нови възможности за своевременно лечение на тежкото заболяване, което само за няколко години води до 70% инвалидизация.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Ревматоидният артит се повлиява много добре от гъбата рейши, кордицепс, спирулина и сок от нони. Имаме колежка, която с тези продукти се е възстановила напълно https://www.youtube.com/watch?v=NMkDHIk9YNE&list=HL1370981489&feature=mh_lolz
Повече информация за продуктите може да намерите на този сайт http://www.kafe-ganoderma.eu/products
Лекар може да ви изготви индивидуална програма съобразена с вашата диагноза и заболявания.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09516 seconds