Новини и статии

Лекари ще губят права заради неплатен членски внос

Публикувано в: Здравни новини 14 August 2009

membership_people

Лекарите, които са членове на съсловната организация, но не са плащали членски внос с месеци, ще бъдат извадени от регистъра с всички последствия от това. Това заяви председателят на Районната лекарска колегия в Пловдив д-р Георги Сакакушев. Това е записано в устава на БЛС, но досега членове не са изключвани. Според д-р Сакакушев, в региона има медици, които не са давали вноски от 4-5 години, а санкцията се прилага след шестия месец.

„Проблемът с неплатения членски внос продължава повече от 6 години и компромиси вече не могат да се правят. От организацията даваме последен шанс на неизрядните колеги, след което ще приложим устава", поясни председателят на РЛК-Пловдив. Той уточни, че решението е коментирано и на проведения във Велико Търново национален съвет на гилдията.

В началото на година от пловдивската лекарска организация апелираха към медиците за повече отговорност, защото имаше проблеми със бюджета на организацията. В областта практикуващите лекари са 3700. Членският внос за тях е 6 лева на месец, или 72 лева за годината.
От всяка внесена сума по 1 лев се изпраща в касата на Българския лекарски съюз, другите попълват местния бюджет.

„Вноските при стоматолозите са двойно по-високи, но там няма подобни неща", коментират от ръководството на лекарската организация в областния град.

„Имената на лекарите, които не оправят сметките си и бъдат изключени от регистъра ще бъдат подадени в Регионалния център по здравеопазване и до Районната здравноосигурителна каса, за да прекратят договорите си с тях.
На практика за нещо, което е задължение и е прието от всички на събрание, някои недобросъвестни колеги ще загубят правото си да практикуват", категоричен е д-р Георги Сакакушев.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15513 seconds