Новини и статии

Мит или реалност е G-точката?

Публикувано в: Сексуално здраве 6 January 2010

love_couple

Учени от Лондонския кралски колеж твърдят, че известната ерогенна зона (точката на Графенберг или G-точка), е плод на женското въображение, което се насърчава от списания и сексолози, съобщи Би Би Си. Проведеното изследване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, е обхванало 1800 жени. Участничките са били двойки близнаци и е трябвало да посочат дали имат такава ерогенна точка, или не.

Според учените е логично, ако една от еднояйчните близначки има такава зона, то и при другата също да е така, но тази теория не се е потвърдила. Изследването не е открило доказателства, че такава точка съществува, и според специалистите твърдението за съществуването й е по-скоро безотговорно, тъй като много жени са подложени на стрес, защото все още не са открили своята G-точка.

Други експерти пък са убедени в наличието на подобна зона в женското тяло, но признават, че сексуалните преживявания са индивидуални.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17082 seconds