Новини и статии

Млякото - приятел на диетите?

Публикувано в: Хранене и диети 28 March 2011

pryasnomlyako2

Редовната консумация на мляко може да помогне за справянето с онези допълнителни сантиметри по талията, които не ви дават мира.

Изследване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, показва, че участниците, които пиели мляко, имали предимство пред тези, които избягвали бялата течност, докато се опитвали да отслабнат.

Израелските изследователи са установили, че хората, които пият около две чаши мляко дневно, което допринася за високи стойности на витамин D, на шест месеца, губят повече излишни килограми в рамките на две години, отколкото тези, които не употребяват мляко и млечни продукти. Изследователите открили също, че нивата на витамин D влияят върху загубата на тегло.

Въпреки потенциалните ползи за здравето много хора не си набавят необходимите дневни дози от слънчевия витамин, от което страда не само организмът, но и фигурата, допълват учените.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13721 seconds