Новини и статии

Напоследък сте нетърпеливи? Променете диетата си

Публикувано в: Психично здраве, Хранене и диети 7 April 2011

fastfood2

Бързите закуски (fast foods) са не само вредни за здравето, но могат да предизвикат и нетърпеливо поведение при някои хора, сочи ново проучване.

Първоначалната идея за бързото хранене е била да се повиши ефективността, като се позволи на хората да ядат по-бързо, така че да могат да се заемат с други задачи.

Изследователи от университета в Торонто са установили, че заведенията за бързо хранене и сродните им символи могат да накарат хората да губят търпение. Желанието да се пести време предизвиква промени в поведението на съвременните хора. Те бързат дори, когато времето не е фактор, поясняват специалистите.

Те са открили, че бързото хранене влияе негативно не само на здравословния начин на живот, но и на подсъзнателните реакции. Експеримент с група доброволци доказал, че участниците четат по-бързо, когато са видели картинка, свързана със символ на заведение за бързо хранене.

Участниците в друго проучване пък избирали продукти, които биха им спестили време – като шампоан „2 в 1”, вследствие на подсъзнателна реакция на бързото хранене.

Проучването е публикувано в Psychological Science.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14488 seconds