Новини и статии

Защо вредните храни са по-апетитни за някои деца?

Публикувано в: Хранене и диети 3 December 2010

hlapeyadehamburger

Изборът на храна, правен от бъдещите майки, отдавна е известно, че влияе на предпочитанията на децата - сега учените смятат, че знаят защо.

Екип от университета в Колорадо твърдят, че хранителният режим на бременната предизвиква чувствителност към специфични миризми и аромати при плода. Това прави предпочитаната храна от майката по-привлекателна за детето, когато то порасне.

Изследването доказва за пореден път важността на здравословното хранене по време на бременността и кърменето. Ако майката пие алкохол, детето може да бъде привлечено от спиртните напитки, защото развиващият се зародиш очаква това, което идва от майката, е безопасно. Ако тя яде здравословна храна, детето ще предпочита здравословното хранене.

Това е първото проучване, което анализира промените в мозъка, които се случват при постоянно излагане на аромати в утробата и в началото на живота, когато новороденото получава мляко от майката.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Всяко дете трябва да приема определено количество жизненоважни съставки за да бъде здраво. Такива са: Протеини, Въглехидрати, Мазнини, Калории, Витамини, Калций, Желязо, Магнезий, Фосфор, Цинк. Най-добрият вариант е да се изготви предварителен хранителен режим, който да бъде съобразен индивидуално с детето и да съдържа всички необходими елементи. Лесен начин за създаването на такъв режим можете да намерите тук: http://calculator.danonino.bg/

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14696 seconds