Новини и статии

Нов метод за отслабване - не гори мазнините, а ги замразява

Публикувано в: Здравни новини 4 August 2010

snowangel

Методите за отслабване са много и една част от тях включват изгаряне на подкожните мазнини с помощта на лазер. Но напоследък в САЩ се е появила нова модерна процедура - замразяване на излишните мазнини.

Иновативното устройство (Zeltiq) използва охлаждащ метод, който се нарича криолиполиза - замразяване и унищожаване на мастните клетки без това да повлиява на останалите. Технологията е разработена в университета „Харвард" и дава отлични резултати. Неинвазивната процедура предоставя нови възможности за загуба на излишно тегло. Години наред специалистите се фокусират върху топенето на мазнините, но новото откритие се оказва по-ефективно. Тестовете показали, че една процедура е достатъчна за унищожаването на 25% от мастните клетки в третираната зона.

Криолиполизата действа като постепенно извлича телесната топлина от подкожните нива на мазнините. Температурата пада до 0 градуса, което предизвиква замръзването на клетките. Ниските стойности на термометъра буквално унищожават мазнините без да се засягат здравите клетки.

На този етап новата технология обаче е по-ефикасна върху малки участъци, но учени работят за усъвършенстването й. Отслабващият ефект също не е моментален. На умрелите клетки са им необходими 2-3 месеца, за да напуснат по естествен път тялото чрез урината. 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.07749 seconds