Новини и статии

Стълбите – универсален фитнес уред

Публикувано в: Фитнес и тонус 23 March 2011

stairclimbing300x199

Британски учени твърдят, че изкачването на стълби топи повече калории, отколкото различните фитнес уреди или тичането в парка.

Редовното изкачване на стълби може да намали теглото, да подобри работата на сърдечно-съдовата система и да нормализира нивото на холестерола. Това е ефективен начин за справяне с наднорменото тегло, което се превръща в световна епидемия.

За изкачването на стълби е необходима повече енергия, отколкото за тичането. Резултатите от изследване, проведено със 120 доброволци на възраст между 25 и 35 години с наднормено тегло, показват, че топлинната енергия при изкачването на стълби се покачва три пъти повече, отколкото при тичане.

Ако живеете на петия етаж или работите в по-висока сграда – оставете асансьора за мързеливците, вие се качете по стълбите, за да сте по-здрави и красиви.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.06119 seconds