Новини и статии

Бразилия на първо място по жертви от A/H1N1

Публикувано в: Здравни новини 27 August 2009

Свинският грип в Бразилия

Бразилия е страната, в която засега е най-голям броят на починалите от вируса A/H1N1, добил популярност като свински грип.

Съгласно официалните данни до момента в най-голямата страна в Латинска Америка от свински грип са починали 557 души. Повечето от тях са от най-богатия и гъсто населен щат Сао Паоло, където жертвите на A/H1N1 са 223. На второ място в тази печална класация се нарежда щатът Парана (151 починали), на трето щатът Рио Гранде ду Сул (98 починали). Ако броят на покосените от свински грип обаче бъде съотнесен към населението на съответната страна, тогава Бразилия би заела седмо място - след Аржентина, Чили, Коста Рика, Уругвай, Австралия и Парагвай. По мнението на специалисти, голмото количество починали в Бразилия и други латиноамерикански страни се обяснява с това, че в Южното полукълбо в момента е зима. С настъпването на лятото бумът в епидемията ще спадне, считат експертите.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10932 seconds