
Патладжанът и холестеролът

Специалисти са установили, че възрастните хора, които редовно употребяват патладжани, независимо в какъв вид, по-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания и живеят по-дълго. Те имат по-малко проблеми с кръвоносните съдове, черния дроб, стомаха, ставите и гръбначния стълб.
Зеленчукът е изключително полезен. Той е нискокалоричен продукт, съдържа пектин, който извежда токсините от организма. В него има и вещества, които пречат на усвояването на холестерола.
Германски учени съветват хората, които се борят с тютюнопушенето, да включат в менюто си патладжани. Оказва се, че в тях концентрацията на никотин е напълно достатъчна, за да намали неприятните усещания от абстиненцията.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Пълните бедра имат предпазни функции спрямо сърцето и метаболизма
- Мазнините – добрите, лошите и вредните
- Прекомерният спорт на средна възраст повишава риска от артрит
- Апетитът- индикатор за продължителността на живота
- Постите не са диета
- Снимки на торти карат жените да се хранят правилно
- Кога плодовете и зеленчуците ни вредят
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.