Новини и статии

При стрес и напрежение - по-далеч от хладилника!

Публикувано в: Психично здраве 23 February 2010

adoofa_cake

Напрежението, което всекидневно се струпва върху вас, превръща хладилника в огромен притегателен магнит, а храната - в спасителен пояс. И макар всеки човек да знае, че няма как да излекува емоционалните си проблеми с обилно ядене, изкушението да опита е прекалено голямо. Следващия път, когато усетите прилив на нервност, който ви тегли към вашите запаси от не особено полезни храни, приложете някоя от следните стратегии.

Не бъркайте жаждата с глад
След като сме хапнали добре, понякога продължаваме да се чувстваме гладни. В повечето случаи това усещане е измамно. Вместо да продължим с приема на храна, е добре да наблегнем на течностите, особено на чая. Малко хидратиране се отразява чудесно върху тялото и нервната система.

Не дръжте високовъглехидратни храни в дома си
Можете да се отдадете на изкушението само ако то е някъде близо около нас. Всички сладки изделия, шоколадови десертчета и солидни кутии със сладолед, които складирате в кухнята си, ще ви подмамват всеки път, когато се почувствате нервни. Решението е просто - не се презапасявайте с тях. 

Яжте според часовника
Дори когато сте поели солидна доза стрес, опитайте се да направите поне 30-минутна пауза между междинните си похапвания. Ако към 10:00 часа сте изяли някакъв плод, изчакайте до 10:30 часа, преди да се насочите към пакетчето с бадеми или кашу.

Не бъдете прекалено строги към себе си
На всеки може да се случи да бъде победен. Това, че за една вечер сте попрекалили с храната, не означава автоматично да зарежете своите здравословни навици. Забравете за случилото се и продължете напред.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18874 seconds