Новини и статии

Противозачатъчните предпазват от вагинална инфекция

Публикувано в: Здравни новини, Сексуално здраве 3 August 2009

Противозачатъчни

Според американско проучване жените, които са предразположени към бактериална вагиноза, са по-малко застрашени от повтаряне на заболяването, ако използват хормонална контрацепция, съобщи Health Day.

Изследването, публикувано в Contraception: An International Reproductive Health Journal, е направено въз основа на данните за 330 жени. 40,3% от тях са диагностицирани с вагиналната инфекция. Жените, които са започнали да употребяват орални контрацептиви, са намалили риска от повторно появяване на болестта с 34%, а при тези, които са продължили да приемат противозачатъчни, опасността е с 58% по-малка. Учените обаче не препоръчват употребата на контрацептиви с цел предпазване от бактериална вагиноза, а само прибавят още една полза към вече известните положителни ефекти на противозачатъчните медикаменти.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12151 seconds