Новини и статии

Случаите на кожен рак при мъжете се увеличават

Публикувано в: Превенция и хигиена 1 June 2010

slanchevoizgaryane

През последните 30 години смъртността от рак на кожата при мъжете се е удвоила, което до голяма степен се дължи на недостатъчната защита от слънцето през лятото.

Според британско проучване мъжете много често забравят да използват слънцезащитни продукти или прехвърлят тази отговорност на жените по време на лятната почивка. Резултатите показват, че хората между 60 и 70 години са 5 пъти по-застрашени от рак на кожата, отколкото са били техните родители преди повече от 30 години.

Лосионът против слънце е задължителен за хората с по-чувствителна кожа.

Въпреки че и при двата пола се наблюдава ръст в заболеваемостта, при мъжете случаите са значително повече. Учените предупреждават колко важна е всекидневната защита на кожата от силните слънчеви лъчи, особено през лятото. Също е от значение и да не се пренебрегват промени по кожата, като поява на нови бенки или изменения на вече съществуващи.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.26641 seconds