Новини и статии

Тъмни петна по кожата? Има решение.

Публикувано в: Здравни новини 27 October 2010

facecreamingredents

Ако искате да премахнете тъмните петна по кожата си, трябва да кажете НЕ на избелващите кремове. Много от тези кремове съдържат живак. Американско изследване открило в 50 избелващи кожата кремове токсични стойности на живак, в 5 от тях с опасно за бъбреците съдържание.

Живакът е силна отрова, която може да увреди мозъка, да блокира различни органи и да предизвика мускулна слабост.

Бизнесът с производството на избелващите кремове е във възход и до 2015 година се очаква печалбите от него да достигнат 76 милиона долара годишно. Това означава обаче, че хиляди жени, които употребяват определени марки кремове са застрашени от отравяне със живак.

Живакът не е единствената вредна съставка, която е открита в някои кремове. Хидроквинонът е другата. Той се свързва с появата на охроноза - обезобразяване и потъмняване на кожата, а според официалните здравни власти хидроквинонът предизвиква и рак.

Съвети за гладка и свежа кожа по естествен начин

Преди всичко увеличете антиоксидантите в диетата си. Те са най-добрата защита от всички видове увреждания на кожата. Главните източници на антиоксиданти са плодовете, зелените листни зеленчуци, броколи, ядките и слънчогледовото семе.

Започнете да използвате естествени средства за чиста кожа. Киселините в лимоновия сок действат като ексфолиант и постепенно просветляват кожата. Изстискайте 1 лимон върху тампон от памук и го наложете директно върху съответното тъмно петно. Може да си направите сами избелващ крем като смесите половин чаена лъжичка лимонов сок с 1 чаена лъжичка бадемово масло и мед. Мажете се с него всеки ден, като го оставяте да престои върху кожата поне 10-15 минути.

Също така, през няколо дни ексфолирайте кожата си, за да отстраните мъртвите клетки от нея. След това прочистване тенът на кожата ви ще стане по-светъл.

Може да се предпазите от оцветяванията и от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата без да използвате пълните с химикали слънцезащитни средства. Опитайте с втриване на малко масло от манго или шеа в кожата.

Това се естествени средства за спиране на слънчевите лъчи, без токсични химикали. Може да използвате цинков оксид, минерал който осигурява рефлектираща бариера за кожата ви. Ще го намерите в аптеките и дрогериите.

Не забравяйте, че при проблемна кожа, консултацията със специалист е задължителна

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

4 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Има много кремове,които не съдържат хидрохинон и живак,а екстракт от лимон,магданоз,както др.киселини-фитинова,коджикова и т.н.,които блокират свръхпроизводството на меланин.
Пробвала съм и сок от лимон,и от магданоз,и к.мляко,бадемово мляко и мед също.Те помагат вероятно на хора,чиито лунички естествено са се увеличили през слънчевите месеци,както и подобряват състоянието на кожата.Но на хора с мелазма,хлоазма и пр.сериозни тъмни петна-не.
Ани,как точно използвате лимоновото масло?

След втората бременност петната по лицето ми станаха кошмарни.Миналата есен се подложих два пъти на химически пилинг в клиника.Като изключим болката,стоенето у дома дни наред докато се възстанови кожата и безумно скъпите и всъщност безполезни кремове - ефекта беше минимален. От тогава ползвам избелващ крем и слънцезащитен с фактор 50 на българска фирма и съм доволна. Случайно научих за лимоновота масло, пробвах и него -ефекта е поразителен.Можеше да си спестя доста ядове ако го бях открила по- рано.Поръчва се в аптеките.

moliya dami kajete lekarstvo za timno petno na 4eloto koeto mie ot 6 godini

Всъщност моите тъмни петна започнаха след като си бях избърсала лицето с памучен тампон, напоен със сок от лимон с идеята да ми се свият порите, когато излязох на слънце с раздразнена кожа ефектът беше това.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11556 seconds