Новини и статии

Плодове и зеленчуци за здрав вид на лицето

Публикувано в: Хранене и диети, Красота и естетика 19 November 2009

Плодовете са задължителни за красиво лице

Златистият цвят на лицето е по-привлекателен за околните, но ефектът се постига  по-добре, когато тенът е резултат от консумацията на повече плодове и зеленчуци.

Британски учени са установили, че розовината на бузите и светложълтеникавият тен на кожата се смятат за най-здравословни и се възприемат като най-привлекателни. Единственият естествен начин за постигането на подобен здрав вид на лицето е хранителен режим, богат на плодове и зеленчуци. Хората с поруменяла  кожа изглеждат по-здрави. Тя е знак и за доброто състояние на сърцето и белите им дробове, допълват учените.

За целите на проучването, публикувано в International Journal of Primatology, са проведени няколко експеримента. Участниците били помолени да променят цвета на кожата на 30 мъжки и 21 женски лица с помощта на компютър така, че да им придадат възможно най-здрав и привлекателен вид. Резултатите показват, че доброволците смятат светлата кожа с розови нюанси за най-здрава и привлекателна. Медиците препоръчват най-малко пет порции плодове и зеленчуци на ден за постигането на добър естествен тен.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20329 seconds