Новини и статии

Уголемяването на бюста ще става без силикон

Публикувано в: Красота и естетика 13 November 2009

85889393

Разработената от австралийски учени революционна технология  е дала отлични резултати при експериментите със свине и през януари започват клинични изпитания.

Първите, които ще могат до „отгледат" собствена гърда, ще са пациентки, претърпели ампутация заради раково заболяване. При операцията под кожата се поставя  специален контейнер във форма на женска гърда, който съдържа проба от собствена мастна тъкан. Чрез специално прокаран кръвоносен съд растежът на мастната тъкан се захранва и тя изпълва контейнера.
Уголемяването на бюста по този начин отнема около 8 мес.

Както съобщава екипът от австралийския Институт по микрохирургия, провеждащ експериментите, самият контейнер трябва в продължение на две година да се разтвори под въздействието на микроорганизми. Според експертите, ако технологията премине успешно тестовете, още в рамките на едно десетилетие естественото увеличаване на гърдите ще влезе в рутинната практика на естетическата хирургия.

Учените смятат, че  подобен метод би могъл в бъдеще да се прилага и за „отглеждане" на други органи.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

pfff prostotii

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11658 seconds