Новини и статии

Вредните навици намаляват работоспособността

Публикувано в: Хранене и диети 29 September 2010

junkfood

Хората, които водят нездравословен начин на живот, са по-малко продуктивни в работата си и по-често ползват отпуск или болнични. Холандско изследване, публикувано в Occupational and Environmental Medicine, показва, че вредните навици на служителите оказват негативен ефект върху цялата фирма.

Затлъстяването, неправилното хранене, липсата на физическа активност и пушенето са отговорни за над един от десет дни отпуск по болест. Въпреки това пиенето на десет чаши алкохол седмично . е свързано с намаляване на почивните дни заради болест.

Страдащите от затлъстяване са 66 на сто по-склонни да отсъстват от работа в продължение на 10 - 24 дни и 55% за по-дълго от това, в сравнение с тези, които имат нормално тегло. Много големи компании във Великобритания насърчават здравословния начин на живот чрез схеми, които предлагат фитнес и медицински персонал на работното място, за да се подобри общото здраве на техните служители.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20013 seconds