Новини и статии

Закусвайте, но разумно

Публикувано в: Хранене и диети 21 January 2011

zakuska4

Всички твърдят, че закуската е най-важното ядене за деня, но нови изследвания показват, че богатата сутрешна порция хранителни вещества всъщност е враг на талията.

Учени са установили, че хората, които ядат голяма закуска, всъщност консумират повече калории като цяло, а не по-малко от тези, които ядат по-малки порции сутрин или изобщо пропускат това хранене.

Изследователи от университета в Мюнхен изследвали 380 души, 280 от които били с наднормено тегло и още 100, които са били с нормално тегло. Участниците трябвало да си водят дневник на храната, която консумират, в продължение на 2 седмици. Резултатите показали, че средно голямата закуска съдържала 400 калории повече от малките порции.

Било установено обаче въпреки всичко, че хората, които все пак ядат закуска, са склонни да имат по-балансиран хранителен режим и са по-малко склонни да имат наднормено тегло, отколкото тези, които пропускат храненето сутрин.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.02409 seconds