Новини и статии

Безплодието на мъжете застрашава човечеството

Публикувано в: Сексуално здраве 10 May 2010

impotent

Един на всеки петима мъже страда от безплодие, твърдят учените, предупреждавайки, че лошата тенденция започва да се влошава все повече.

Има криза в създаването на поколения, но тя няма нищо общо с икономическия дефицит или на настоящата политическа несигурност. Учените предупреждават, че нарастващите нива на мъжкия стерилитет са станали толкова опасни, че заплашват да се превърнат в проблем на общественото здраве. Професор Нилс от университета в Копенхаген описва въпроса като не по-маловажен от глобалното затопляне. Минали проучвания показват, че човекът е застрашен от бързо изчезване. Ако тази тенденция продължи, в рамките на следващите десетилетия мъжете ще са неспособни да създават поколения. Резултатите от изследванията посочват, че един на всеки петима здрави, млади мъже на възраст между 18 и 25, произвежда необичаен брой сперматозоиди. Осланяйки се на данните, експерти от Световната здравна организация (СЗО) предупреждават, че безплодието вече не е само женски проблем.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18782 seconds