Новини и статии

Шафранът е отличен афродизиак

Публикувано в: Сексуално здраве 4 April 2011

shafran
Ефектът на повечето храни афродизиаци е по-скоро мит. Но някои от тях правят изключение като работят отлично. Това са женшенът и шафранът, както показва изследването на специалистите от университета Гвелфа /Канада/.

Канадските учени твърдят, че в сравнение с таблетките против ерективна дисфункция натуралните афродизиаци са много по-мощни и при това нямат странични ефекти. Освен това, ако таблетките действат чисто „технически”, то храните афродизиаци увеличават либидото и позволяват да получиш повече удоволствие от секса.

Освен женшен и шафран учените потвърждават положителния ефект на няколко екзотични растения /muira puama, растяща в Бразилия и maca root/. Способно да увеличи либидото е и веществото йохимбин, извлечено от африканското дърво йохимбе.

Шоколадът не увеличава възбудата и не повишава удовлетворението, но способства за изработване на веществото серотонин /вещество на радостта/ в мозъка, затова помага за отпускане и настройка на романтична вълна.

Алкохолът също увеличава либидото, но намалява потенцията, затова не се отнася към ахродизиаците.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14177 seconds