Новини и статии

Бифокалните очила не са подходящи извън дома

Публикувано в: Здравни новини 26 May 2010

bifokalniochila

Възрастните хора, които носят бифокални очила, могат да намалят риска от падания, ако не ги носят извън дома, твърдят австралийски учени.

Паданията са една от главните причини за смърт или инвалидност при по-възрастните хора, но проучване, публикувано в British Medical Journal, показва, че рискът може да бъде намален с 40%, ако хората носят очила с един вид лещи, когато излизат навън.

Бифокалните очила се предписват често за корекция на късогледство и далекогледство едновременно, но тези лещи могат да предизвикат проблеми с равновесието, което увеличава опасността от падания и травми.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Не съм напълно съгласен с написаното. Ако хората, които носят бифокални или прогресивни очила навеждат главата си при слизане по стълби или преминаване през бордюри така, че да виждат земята през зоната за далеч няма да имат проблем с фокуса.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.28822 seconds