Новини и статии

Близо половината стоматолози не искат да работят с НЗОК

Публикувано в: Здравни новини 10 February 2011

zabolekar
Над 3000 от близо 7500 стоматолози у нас не работят с Националната здравноосигурителна каса. Това съобщи д-р Мария Джорова, председател на Сдружението на българските зъболекари. Тя поясни, че причина за това е малкият пакет от дентални дейности, заплащан от институцията. Оказва се, че основният пакет дентални дейности почти не е променян повече от 10 години.

Зъболекарите от сдружението призоваха обществото да бъде по-активно и да изисква информация от държавата, абдикирала от грижата за денталното здраве на нацията.

За 12-и пореден път организацията връчи приза „Зъболекар на годината”. За своя професионализъм, за усъвършенстване и принос към дейността на сдружението е отличен д-р Ивайло Симеонов. Д-р Симеонов изрази задоволството си от получаването на наградата. Той обяви, че основният принцип, който следва в практиката си, е да не прави компромиси с доверието на пациентите.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09714 seconds