Новини и статии

Червено вино срещу възпаления

Публикувано в: Любопитно 9 January 2012

chervenovino1

Червеното сухо вино е способно да блокира възпалителните процеси и язвените образувания благодарение на съдържащия се в него ресвератрол. До този извод са стигнали шотландски учени от Глазгоу.

Те провели изследване върху опитни мишки и установили, че ресвератролът във виното е основен елемент при формиране на биологична защита срещу възпалителни заболявания като апендицит, перитонит и сепсис.

Учените смятат, че изследването дава основания да бъдат създадени нови противовъзпалителни препарати. Преди време специалисти от САЩ съобщиха, че шансът клетките на главния мозък да оцелеят след инсулт се повишава от ресвератрола.

Това вещество се съдържа в люспите и семките на червеното грозде, но концентрацията му значително се увеличава след процеса на ферментация.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Защо ли шотландските учени са си губили времето, пък и парите на данъкоплатците, за да установят нещо, което българския народ си го знае от край време... Е, едва ли баба ми е знаела, че активната субстанция на виното е ресвератрол, понятие си нямаше от биологично активните съставки като полифенолите, антиоксидантите и прочие, но но смело кипваше вино и ни лекуваше още в тийнейджърска възраст с този народен лек.
С канела или с черен пипер,с алое или без, с канела или без, виното си е лек не само за тялото, но и задуха.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.08792 seconds