Чудите се какъв плод да изядете? Изберете оранжев
Американски учени твърдят, че оранжевите плодове и зеленчуци съдържат специфични антиоксиданти, които са полезни за сърдечно-съдовата система.
При хранене в организма се увеличава количеството на свободните радикали, което в дългосрочен план може да повиши опасността от кардиологични болести. Ново изследване обаче показва, че ако след хранене човек изяде оранжев плод или зеленчук, то организмът е защитен в рамките на няколко часа благодарение на антиоксидантите.
Специалистите смятат, че най-полезна е комбинацията от флавоноидите хесперидин и нарингенин, които се съдържат в портокалите, грейпфрутите, както и в много други оранжеви плодове и зеленчуци.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Орехи за по-добро настроение
- Да използваме природната сила на целината
- Нежелани лекарствени реакции - грейпфрут, мляко, газирано
- 7 храни, които топят мазнините
- Доклад на Европейския център за контрол на заболяванията за разпространението на (H1N1) - 16 юли 2009 г.
- Българите не познават и не отстояват пациентските си права
- Мобилните телефони предпазват от алцхаймер?
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.