
Детските храни понякога са "твърде сладки"

Повече от половината храни, предназначени за деца, са съставени от твърде големи количества захар, твърдят канадски учени. Те са установили, че 53% от детските храни съдържат 20% калории, идващи от захари.
Специалистите изследвали нивата на захарта и натрия в 186 продукта (пюрета, сладкиши, бисквити, мляко и др.). Резултатите, публикувани в Journal of Public Health, показали, че завишените нива на захар се дължат на липсата на универсален стандарт.
Хората по принцип смятат, че детските храни трябва да са по-полезни и безопасни, но се оказва, че това не е вярно. Учените препоръчват да се четат по-внимателно етикетите на стоките, тъй като там често е обозначено наличието на нездравословни съставки. Просто не им се обръща необходимото внимание.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Годишно в света умират 8,8 милиона деца
- Повече килограми през бременността крият риск за сърцето на бебето
- Как да се справим със злоядото дете?
- Строгите родители обричат децата си на емоционални проблеми
- Повишеният прием на витамин Д предпазва възрастните от счупвания
- Зеле и спанак срещу диабет
- 7-те най-големи мита за диетите
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.