Новини и статии

Диета със... секс

Публикувано в: Сексуално здраве, Любопитно 3 February 2011

otslabvanesasseks

Представете си да правите често секс, за да отслабнете. Звучи ли ви твърде невероятно, за да е истина? Извлечете от удоволствието и ползи за талията си. Има някои недостатъци, но в крайна сметка секс диетата извайва фигурата, разкрасява  кожата и косата заради всичките ендорфини, които бушуват в организма.

Привлекателна и за двата пола, но може би по различни причини, тази диета предвижда редовни сексуални отношения, за да се премахнат нежеланите килограми. Под редовни имаме предвид много - трябва да правите секс с партньора си поне 3-5 пъти през седмицата и най-малко веднъж (или повече) през уикенда. Доказано е, че тези, които имат голяма сексуална активност, получават своите предимства - като здраво сърце, здрава имунна система, по-малко депресивни състояния и загуба на тегло.

Плюсове

  • Събуждане на сексуалния живот
  • Отслабване
  • Поддържане на здравето на сърцето
  • Спиране на броенето на калории

Минуси

  • Някои хранителни ограничения

Наслаждавайте се на храната си, както ще се радвате и на физическата част от тази диета. Храните трябва да се ядат в спокойна и уютна атмосфера, дъвчете бавно и облизвайте устните си след всяка хапка. Контролът върху порциите също е важен - не бихте искали да прекалявате. По-скоро взимайте достатъчно от всяко ядене, за да задоволите апетита си.

Придружаващата диета е с ниско съдържание на мазнини и богата на фибри. Хлябът и тестените изделия са единствените ограничени храни, всичко останало може да се консумира с мярка. Изберете нискомаслени  млечни продукти, пълнозърнести храни, десерти без захар, пресни билки и подправки, морски дарове, плодове и зеленчуци. Черният шоколад и виното със сигурност са разрешени - афродизиаци, които ще подпомогнат физическите упражнения в спалнята.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15029 seconds