Новини и статии

Дините действат като Виагра

Публикувано в: Хранене и диети, Сексуално здраве 8 September 2009

Диня

Природата притежава неподозирани сили, които изразява с най-неочаквани средства. Кой би си помислил например, че баналната диня, за която всички смятат, че е пълна само с вода, може да има влияние като хапчетата Виагра върху човешкия организъм, посочва msn.com.

Вярно е, че, за да постигнете ефекта на Виагра трябва да изядете толкова диня, че няма да ви остане време за секс, защото ще ви се наложи постоянно да посещавате тоалетната. Въпреки това, според изследване, направено това лято, дините съдържат веществото цитрулин, което отпуска кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Това твърдят учени от Центъра за усъвършенстване на плодовете и зеленчуците A&M в Тексас. Според тях Виаграта действа по абсолютно аналогичен начин, въпреки че ефектът и е концентриран върху определени органи от човешкото тяло, което е и причина медикаментът да се използва за лечението на определени сексуални смущения. Истината е, че ако сте решили да се лекувате с диня, цитрулинът в нея е концентриран най-вече в кората, така че не я изхвърляйте в боклука, а пробвайте де се възползвате от нейните качества.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.22168 seconds