Новини и статии

Дори да има вредни навици, майката трябва да кърми

Публикувано в: Бременност и майчинство, Здравни новини 31 July 2009

Кърмене на бебе

Майчината кърма е най-добрата храна за бебето. Въпреки това у нас едва 30-35 на сто от родилките кърмят до третия месец, докато в чужбина - 43% от жените.

Това каза д-р Ружа Панчева, педиатър във варненската Университетска болница „Св. Марина".

А предимствата на кърменето са доказани - бебета, захранени с естествено мляко, са по-малко агресивни, боледуват по-рядко, освен това чрез него се създава трайна връзка между майката и бебето, посочи д-р Панчева.

Според нея, е по-добре бебето да бъде кърмено, дори в случаите, когато майката употребява алкохол и цигари.

За да се популяризира ползата от кърменето, в Младежкия дом във Варна всеки петък от 17:30 часа ще се провеждат лекции, дискусии и обучения за бременните. Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на общината.

Варна ще се включи в Световната седмица на кърменето (1 - 7 август), която тази година е под мотото „Кърменето в извънредни ситуации. Готови ли сме?", с традиционния поход. Той ще завърши в Морската градина, където за по-големите деца ще бъдат организирани редица развлекателни игри.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17990 seconds