Новини и статии

Камуфлаж - черният бял хляб

Публикувано в: Любопитно 10 October 2013

cherenhlyab1

Все повече хора приемат, че консумацията на бял хляб е вредна за здравето по ред причини, и затова избират алтернативата - черен хляб.

Известно е, че бялото брашно увеличава риска от затлъстяване, диабет, висок холестерол и др., но сега се оказва, че "кафявото" брашно всъщност е бяло, което е оцветено по химически път.


Когато купувате хляб, имайте предвид, че тъмният цвят не винаги означава здравословно. Внимателно четете етикетите или най-добре приготвяйте пълнозърнест хляб у дома. Така ще сте сигурни, че ядете нещо полезно.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13302 seconds