Новини и статии

Кърменето в извънредни ситуации. Готови ли сме?

Публикувано в: Бременност и майчинство Автор: Medicine.BG 1 August 2009

От 1 до 7 август 2009 г. под мотото "Кърменето в извънредни ситуации. Готови ли сме?" за шести пореден път у нас  ще се чества СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО.

Кампанията има за цел да привлече вниманието и да ангажира медии, организации и цялото общество в подготовката за оказване на помощ на кърмещи майки в извънредни ситуации, а също и в подкрепата на кърменето в мирно време.

Телевизионният клип отправя и още едно послание - свободата, която кърменето дава на майката - да бъде с бебето където пожелае, възможността то да бъде нахранено дори и при най-обикновени непредвидени ситуации.

Организатори са Национален Комитет по Кърмене към Министерството на Здравеопазването (НКК), БНК Заедно за децата, Координационен съвет на Национален план за действие "Храни и хранене", Ла Лече Лига – България (ЛЛЛ), Център за бременни жени – Пловдив.

Цели на ССК 2009

  • Да затвърди жизненоважната роля на кърменето при извънредна ситуация по целия свят.
  • Да се застъпи в полза на активната защита и подкрепа за кърменето преди и при извънредна ситуация.
  • Да предостави информация на майките, поддръжниците на кърменето, различните общности, лекарите, агенциите за помощ, дарителите и медиите как могат да оказват активна подкрепа на кърменето преди и при извънредна ситуация.
  • Да стимулира и координира съвместната работа на хората, притежаващи умения за организация на кърменето и специалистите, оказващи помощ при извънредна ситуация.

За повече информация и програма на събитията посетете официалният сайт на организаторите www.kurmene.com.


Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Много хубаво са решили за седмицата на кърменето. Това е много важно, но ако се включат и по-малките градове няма да е лошо. Аз съм от Силистра и съм детска сестра и много майки не са запознати с предимствата на кърменето.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.04979 seconds