Новини и статии

Микрочип за по-дълъг живот

Публикувано в: Здравни новини, Любопитно 18 June 2010

mikrochip

Човешкият живот непрекъснато се удължава в резултат на по-добрите условия на живот и развитието на медицината. Сега обаче учените съобщават за микрочип, който своевременно ще предупреждава хората и за най-малката аномалия в тялото им, като на пример появата на първите канцерогени клетки.

Чрез този малък уред човек може превантивно да влияе върху здравословното си състояние и така да продължи живота си до 120 г. Чипът, който се имплантира под кожата на лицето, непрекъснато следи здравословното състояние и изпраща информация в научния център където лекарите анализират положението на пациента, ще го информират и ще го лекуват независимо къде се намира той. Подобен център в скоро време ще бъде открит недалеч от северния италиански град Верона. Проектът, който се казва "Quo Vadis" и струва 12 млн. евро., предвижда изграждането на изследователски център разположен на 550 000 кв метра. "Целта ни е средната продължителност на живот да се удължи на 120 г." казва инициаторът на центъра, италианският свещеник Луиджи Верзе, като уточнява, че за реализирането на проекта са направени консултации с най-големите световни учени. В изследователския център Quo Vadis на базата на изследването на генома лекарите ще може да предвидят всички промени с които човек може да се сблъска в течение на живота си. "На всички, които биха искали тяхното здравословно състояние да се следи от центъра, ще бъде поставен чип под кожата. При появата и на най-малка аномалия, на пример първите канцерогени клетки, пациентът ще бъде информиран независимо къде се намира в този момент", обяснява още Верзе.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18567 seconds