Новини и статии

Морската храна подобрява настроението на бременните

Публикувано в: Бременност и майчинство, Хранене и диети 31 July 2009

Морски дарове

Британско проучване показва, че консумирането на морски продукти, богати на Омега-3 мастни киселини, може да подобрява настроението на депресираните жени по време на бременността, съобщи Ройтерс.

Учени от университета в Бристол са установили, че намаленият прием на Омега-3 от морски храни увеличава риска от депресивни симптоми при бременните. Изследването, публикувано в Epidemiology journal, е обхванало 9960 бъдещи майки. Тези, които са изключили рибата от менюто си, са били 50% по-застрашени от депресия през 32-та седмица от бременността.

На бъдещите майки се препоръчва да избягват някои видове морска храна заради съдържанието на живак, но пълното ограничаване води до депресивни състояния, които застрашават жената и бебето, допълват учените.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.11539 seconds