Морската храна подобрява настроението на бременните
Британско проучване показва, че консумирането на морски продукти, богати на Омега-3 мастни киселини, може да подобрява настроението на депресираните жени по време на бременността, съобщи Ройтерс.
Учени от университета в Бристол са установили, че намаленият прием на Омега-3 от морски храни увеличава риска от депресивни симптоми при бременните. Изследването, публикувано в Epidemiology journal, е обхванало 9960 бъдещи майки. Тези, които са изключили рибата от менюто си, са били 50% по-застрашени от депресия през 32-та седмица от бременността.
На бъдещите майки се препоръчва да избягват някои видове морска храна заради съдържанието на живак, но пълното ограничаване води до депресивни състояния, които застрашават жената и бебето, допълват учените.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Постоянното излагане на светлина вреди на психиката?
- Средиземноморската диета намалява риска от депресия
- Морските дарове – разнообразие в лятното меню
- 8 антистрес храни
- Цитрусите да влизат в детското меню след третата година
- Нужна е промяна в хранителния модел при децата
- Колата повишава диабетния риск при бременните
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.